środa, lutego 14, 2018

Kulki z nutą pomarańczy i cynamonu

czekoladowe kulki z nutą pomarańczy i cynamonu,praliny

Zapraszam na szybki deser do popołudniowej kawy.Czekoladowe kulki z lekką nutą pomarańczy i cynamonu,dla mnie zestaw idealny :)

Składniki:
  • 200 g suchego ciasta (resztki babki,biszkoptu itp.)
  • 200 g pokruszonych herbatników
  • 100 g serka mascarpone
  • 2 czubate łyżki nutelli
  • łyżeczka startej  skórki z pomarańczy
  • szczypta cynamonu
  • 50 g posiekanych orzechów (opcjonalnie)
  • wiórki kokosowe do obtoczenia
Ciasto i herbatniki dokładnie pokruszyć,dodać resztę składników i zagnieść.Jeżeli ciasto będzie za mało stabilne można dodać więcej serka lub nutelli. Masę lekko schłodzić w lodówce,wyjąć i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych,ułożyć na papilotkach i bardzo dobrze schłodzić.






7 komentarzy:

  1. Zrobię sobie w weekend takie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :-) zwłaszcza, że piekarnik niepotrzebny😅

      Usuń
  2. Super! Proste i szybkie. Takie rzeczy lubię najbardziej.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajnie wyglądają, z chęcią wypróbuję Twój przepis, ale odpuszczę sobie dodatek cynamonu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam je również bez cynamonu i skórki pomarańczowej i były pyszne

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz

Copyright © 2016 Anielskie wypieki , Blogger