Uwielbiam te babeczki,są bardzo lekkie,pyszne i czekoladowe.Przepis pochodzi ze strony Smaker.pl. Oczywiście nie byłabym sobą jakbym odrobinę nie zmieniła przepisu.Babeczek z mojego przepisu wychodzi dosyć sporo,więc można zmniejszyć proporcję składników o połowę.Muffinki są naprawdę pyszne i szybkie w przygotowaniu.Polecam wypróbować.
Budyń waniliowy:
- 400 ml mleka
- czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- czubata łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 2 żółtka
- łyżka cukru waniliowego
Ciasto na muffiny:
- 3 szklanki mąki
- 4 jajka
- 100 g masła
- szklanka cukru
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 300 ml mleka
- łyżka cukru waniliowego
- 150 g mlecznej czekolady
Papilotki układamy w formie na muffiny i wlewamy ciasto do polowy,następnie na środek wkładamy łyżkę budyniu i dolewamy ciasto.Pieczemy 20 min w 180°C.
ale budyń się fajnie trzymał w całości :) super!
OdpowiedzUsuńNo nie mów,że zdążyłaś je już zrobić :))
UsuńSuper wyglądają, przepis zapisuję :)
OdpowiedzUsuńO matko takie bym zjadła :D i to z czysta przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńNo to Aneczko nie masz wyjścia,bierz się za pieczenie :)) piekarnik chyba już naprawiłaś :))
UsuńApetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń